Jörgen Boots

Van kleins af aan speel ik al muziek. Ik begon op mijn 8e met orgelles en door het bevlogen lesgeven van toetsenisten Jan Koehoorn en Jan-Peter Bast werd een passie voor muziek geboren. Ik begon steeds meer piano te spelen en ging meer en meer in bandjes spelen. Van mijn eerst verdiende geld (en wat financiële hulp van mijn ouders) werd een synthesizer gekocht. Het bleef echter niet bij toetsen. Inmiddels speel ik meer instrumenten, waaronder bas, gitaar, zingende zaag, ukelele, mondharmonica, harmonium….. Ik speel in verschillende bands/duo’s, waaronder 2in1voud en Like Eve. Ook begeleid ik zangers en zangeressen en doe invalwerk en projecten. Ook schrijf ik mijn eigen pianowerk waar ik optredens mee doe.

Mijn invloeden… Sarah McLachlan is mijn all time favorite! Daarnaast luister ik graag naar o.a. Heather Nova, Tori Amos, Lana del Rey, Zazie en Sheryl Crow, maar ook klassieke muziek van Einaudi en Joep Beving kan ik erg waarderen.

Bij de band RACHEL richt ik me voornamelijk op toetsen. Ik houd ervan om, naast de piano, de oude klanken van de Fender Rhodes en Wurlitzer te laten klinken (“helaas” beide uit mijn Korg SV1 (88-toetsen uiteraard!)). Daarnaast is mijn Hammond-orgel ook een belangrijk wapen in de band RACHEL met hier en daar een vleugje synth