Rachel Koomen

SONY DSC

Mijn naam is Rachel Koomen, weet je gelijk hoe we aan onze band naam komen.

Op muzikaal gebied ben ik een laatbloeier: Ik begon met zingen in een cover bandje en daarna nog meer cover bandjes. Jamsessies. Freestyle zingen op House party’s volgde, heeeeerlijk om te freestylen en te zingen over wat er in me opkwam of wsat ik zag. Dat ging vanzelf
3 jaar geleden werd ik gevraagd om in een reggae band met eigen nummers te komen zingen: Sticko X.
Daar begon mijn liefde voor eigen nummers schrijven.
Waarom?
niet iemand “nadoen”, maar jezelf neerzetten.
je eigen emoties en ideeën omzetten in muziek.
zien hoe eigen werk gewaardeerd word.

Ik begon met tekst schrijven, maar kon geen instrument bespelen of noten lezen. Dat is dan erg lastig. Ik ontmoette Maurice de Jong op een jamsessie en die zocht een tekst schrijver/zangeres.
En zo begon onze samenwerking.

Ik bedenk de teksten, de melodie lijnen en de style die daar bij hoort. Maus componeert alle partijen. We hebben echt een muzikaal huwelijk, met inderdaad ook vaak ruzietjes maar we voelen elkaar toch goed aan.

Ik schrijf hoe ik me voel en wat ik meemaak. Van mijn scheiding, depressie, vrij zijn, geen man meer willen, iedere man willen (grapje) tot weer echt verliefd worden.

“Rachelcitrant noem ik onze style: pop, rock, jazz, funk en soul”

Na 1,5 jaar schrijven en componeren hadden we 20 nummers af.
We begonnen met optreden, zo: ik was nog nooit zo zenuwachtig geweest, het is zo spannend, vinden mensen het wel goed, wie dacht ik nou eigenlijk dat ik was. (ik omschrijf het als een kind baren terwijl de hele wereld meekijkt)
Al snel kwam ik erachter dat we echte band nummers hadden geschreven en dat ik de energie van een hele band mis.
Sinds een maand hebben we eindelijk onze band compleet en kunnen we losssssss.

Ik hoop dat jullie onze muziek gaan waarderen en bij ons wil komen kijken en luisteren. WANT ZONDER PUBLIEK ZIJN WIJ NERGENS!!!